Str. 9 Mai bl.5 sc. B ap. 2 - Bacau Luni - Vineri 10:00-18:00 0234-524099 / 0745-860166

NU exista tratament medicamentos. Tratamentul acestui sindrom este o combinatie intre masurile profilactice si dietetice, CPAP/AutoCPAP si tratamentul chirurgical in functie de gravitate (usoara, medie, severa), forma (centrala, obstructiva, mixta, hipopneica)

 1. profilactic si dietetic:
  1. schimbarea obiceiurilor alimentare
  2. scaderea in greutate
  3. respectarea orarului de somn si evitarea dormitului pe spate
  4. evitarea consumului de alcool si medicamentelor sedative la culcare
  5. renuntarea la fumat (nicotina scade tonusul musculaturii cailor respiratorii)
  6. corectarea pozitiei vicioase a capului fata de gat
  7. tratamentul afectiunilor respiratorii (astm, bronsite, pneumonii), alergiilor
 1. CPAP/AutoCPAP

Este un aparat care introduce oxigen sub presiune pozitiva  (ventilatia cu presiune pozitiva continua) printr-o masca fixata etans la fata pacientului in timpul noptii. Astfel se impiedica colapsul cailor respiratorii cu imbunatatirea remarcabila a somnului. Pacientul incepe sa se odihneasca noaptea iar dupa 2 luni de purtat masca de CPAP se poate interveni chirurgical pentru rezolvarea diverselor obstructii nazo-faringo-laringiene.

 1. Tratament chirurgical
  1. UVPP (uvulo-piliero-palato-plastia)
  2. Adenoidectomia (scoterea polipilor)
  3. Tonsilotomia (micsorarea amigdalelor palatine)/ tonsilectomia (scoaterea acestora)
  4. Chirurgia foselor nazale: septoplastia, turbinoplastia (chirurgia cornetelor nazale), excizia diferitelor formatiuni tumorale de la nivelul foselor nazale
  5. Rinoplastia cu rol functional (congenital sau in urma diverselor traumatisme faciale septul isi modifica pozitia ducand la devierea nasului atat in interior cat si in exterior cu greutate severa in respiratie; rezolvarea este una chirurgicala care sa rezolve ambele aspecte in aceeasi sedinta operatorie)
  6. Chirurgia bazei limbii (reducerea amigdalei linguale; suspensia limbii, hioidului)
  7. Implante Pillar
  8. Chirurgia multilevel (combinatii de tehnici chirurgicale cu rol dezobstruant ce au loc la nivele diferite ale cailor respiratorii superioare in aceeasi sedinta operatorie)
  9. Traheostomia cu introducerea unui tub de respirat (in malformatii cranio-faciale severe, obezitate morbida, pacienti ce nu pot fi intubati)
  10. Chirurgia maxilo-faciala
  11. Chirurgia bariatrica (de micsorare a volumului stomacului)