Blog

Cum ne curatam urechea?

Mare, mare atentie la folosirea frecventa a betisoarelor auriculare cu vata ( banalele betisoare cu vata ) ! Desi in aparenta betisoarele fac o treaba buna in urechi … in realitate folosirea acestora duce in proportie de 80% la formarea dopurilor de ceara sau la infectii nedorite ale canalului auditiv extern !

Betisoarele pot produce si traumatisme ale conductului auditiv, zgaraierea lui cu posibila infectare si chiar sangerare. Folosirea corecta nu inseamna sa impingem batul cat mai adanc in ureche … oricum nu intra departe ci in cel mai “bun” caz impinge o parte din ceara in interior formand un mic obstacol care contribuie la formarea dopurilor.

Urechea in mod normal se curata singura; ceara aluneca din interior spre exterior, mai ales dupa o baie calda, antrenand in acesta alunecare si particolele de praf, bacterii sau alte impuritati. Cerumenul are si un rol protectiv al conductului auditiv extern, in compozitia lui intrand enzime si lubrifianti. De aceea este foarte important ca o pelicula de cerumen sa ramana permanent pe peretii conductului auditiv pentru a ne proteja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *