Blog

Ureche infundata

Urechea infundata ! Cine nu a avut asa ceva ? Nu mai auziti bine si asta mai ales dupa ce ati facut un dus mai indelungat sau o baie in cada, piscina, la mare. Daca senzatia de ureche infundata persista mai multa vreme atunci poate fi un dop cerumen ( dop de ceara ). La medicul orl-ist imediat ! Aveti nevoie de tratament: o spalatura auriculara si indepartarea dopului de ceara !

Nu va jenati, este un proces natural asemeni transpiratiei si este specific fiecarui organism. Uneori acumularile de ceara in urechi au loc chiar daca va spalati zilnic. Partea neplacuta este ca multa lume se obisnuieste in timp cu senzatia de discomfort si nu de putine ori aceasta neglijenta poate provoca si complicatii !

O greseala frecventa ? Da, scobirea in ureche chiar si cu aparent blandul betisor cu vata ! Depunerea de ceara are loc in mod natural in interiorul conductului auditiv si este eliminata fiziologic din profunzime catre exterior. Folosirea betisorului nu face decit sa se opuna miscarii naturale a cerumenului catre exterior si practic nu faceti decit sa ajutati si mai mult la formarea dopului de ceara chiar daca aveti senzatia ca “parca este mai bine” iar instrumentul de scobit s-a ingalbenit putin ! Faptul ca dopul care creaza probleme se formeaza in profunzimea urechii – face pe multa lume sa nu creada/ sa nu accepte ca au dop de ceara ! Mai ales ca stiu ca isi fac igiena in mod regulat ! Ok … nu va jenati este un proces natural, individualizat si nu trebuie sa fiti suparat pe propriul dumneavoastra organism !

Daca nu este doar un dop de ceara … atunci cu siguranta vizita la un medic ORL este mai mult decit benefica ! Dotarea pe care o are medicul ORL este esentiala !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *